kkv top100 logo
kkv top100 logo

Hatékony betanítás, képzés… a pörgősöknek is

2022 január 13.
Megosztás:

Mindenki tisztában van a tréningek fontosságával. A hagyományos módszerek hatékonysága azonban megkérdőjelezhető. Releváns kutatások szerint az egy-két alkalmas tantermi képzéseken elsajátított készségek 70  százaléka feledésbe merül. Ráadásul a napjainkra jellemző, gyorsan változó üzleti környezetben folyamatos képzésre van szükség. Új kolléga betanítása, új termék bevezetése, új konkurencia megjelenése a piacon – és még sorolhatnánk azokat a szituációkat, amelyekben azonnali tudásanyag-átadásra van szükség. Az értékesítők jobb esetben folyamatosan „terepen” vannak, földrajzilag távol egymástól, így egy-egy hagyományos tréning megszervezése bevételkiesést, komoly költséget és szervezést igényel.

Az információforradalom mára minden korosztályt elért. Hozzászoktunk ahhoz, hogy másodpercek alatt hozzáférünk a számunkra fontos tartalmakhoz. Órákig egy tanteremben ülni és előadást hallgatni nem túl vonzó egy egyébként „pörgős” tempóhoz szokott munkatárs számára. Bármilyen kommunikációs eszközön, bármikor elérhető tananyagra van szüksége a felhasználónak, így biztosítva számára a lehetőséget, hogy maga ossza be az idejét.

A videotréningek alkalmazása megoldást nyújt a fenti problémákra. Segítségével biztosítható a kis egységekre bontott tanulás lehetősége. A résztvevők a számukra megfelelő időpontban és helyen sajátítják el a „tananyagot”.

Forrás: https://videotrening.hu

crossmenu